Extended detection & response

ESET-ovo Extended detection and response (XDR) rešenje omogućava brzo i efikasno otkrivanje neobičnih procesa i sigurnosnih upada, kao inaprednu procenu rizika, istraživanje i odgovor na sigurnosne incidente.

 

ESET Inspect

XDR komponenta platforme ESET PROTECT za sprečavanje sigurnosnih upada, poboljšani pregled mreže i odgovor na sigurnosne incidente.

 

KARAKTERISTIKE                     PRIMERI KORIŠĆENJA                  REŠENJE

Zašto klijenti cene ESET-ovo XDR rešenje?

Velikim organizacijama je neophodan pregled endpoint uređaja i kompanijske mreže kako bi se zaštitile od novih računarskih pretnji, rizičnog ponašanja zaposlenih i neželjenih aplikacija. ESET Inspect omogućava takav uvid i osigurava jedinstvenu tehnologiju zaštite zasnovanu na analizi ponašanja i reputacije pojedinih uzoraka uz korištenje ESET LiveGrid® sistema. Rezultati analize se prikazuju na pristupačan način.

Ekspertiza

EDR rešenje od pouzdanog proizvođača fokusiranog na računarsku sigurnost sa 30 godina iskustva

Kvalitet

Duboka integracija sa ESET-ovim programima za računarsku sigurnost zasnovanim na tehnologiji koja je osvojila brojne industrijske nagrade

Fleksibilnost

Program koji radi i bez podešavanja, ali je dovoljno funkcionalan i za iskusne stručnjake pa omogućuje detaljnu kontrolu i prilagođenje svim okolnostima

Transparentnost

Detaljan pregled svih nivoa mreže, uključujući zaštitu e-pošte, zaštitu od mrežnih napada, zaštitu od phishinga i sigurnost servera, sa transparentnim pravilima detekcije

Primeri korišćenja

Zabrinjavaju Vas

Novi oblici ransomware-a?

Preduzećima su neophodni dodatni alati za proaktivno otkrivanje ransomware-a, kao i alati koji upozoravaju na zbivanja u mreži koja ukazuju na moguću prisutnost ransomware-a.

Zabrinjava Vas

Neželjena aktivnost u mreži i stalne pretnje?

Neki korisnici u Vašoj mreži češće ignorišu sigurnost od drugih – isti korisnici višekratno unose zarazu u sistem.

Zabrinjava Vas 

Nemogućnost blokiranja pretnji?

Sistem ranog upozoravanja skreće pažnju na novu pretnju i predlaže korake za njeno uklanjanje.

Zašto odabrati ESET-ovo XDR rešenje?

Extended detection & response

ESET Inspect

Pruža izvanredan pregled sitema i omogućava brzu analizu sumnjivih ili neželjenih aktivnosti u mreži, kao i odgovor na njihove uzroke.

U kombinaciji sa pouzdanim proizvodima za zaštitu endpoint uređaja, ESET Inspect omogućava:

  • detekciju naprednih pretnji
  • zaustavljanje infekcija bez datoteka
  • blokiranje tzv. “zero-day” pretnji
  • zaštitu od ransomware-a
  • zaštitu od ponašanja koje ne odgovara politici korišćenja računarskih resursa

Što korisnici kažu o rešenju ESET Inspect?

“Potpuna zaštita uz jednostavno upravljanje”

Iskustvo korišćenja je sjajno. Instalacija i upravljanje aplikacijom preko clouda je jednostavno. Pročitajte puni osvrt

Korisnik iz sektora maloprodaje

“Dobar i udoban sigurnosni proizvod”

Jednostavna instalacija i podešavanje, potrebna je samo jedna dodatna integracija u glavnu konzolu. Izvrsna podrška uz najbolju stručnu pomoć. Pročitajte puni osvrt

Korisnik iz sektora profesionalnih usluga

“Izvrstan evropski Detect & Respond alat”

Rešenje ESET Inspect je potpuno integrisano sa rešenjima za zaštitu endpoint uređaja. Instalacija je vrlo jednostavna. Pročitajte puni osvrt

Korisnik iz sektora računarskih usluga

Istražite mogućnosti rešenja ESET Inspect

Višeplatformska zaštita

ESET Inspect podržava operativne sisteme Windows, macOS i Linux.

Javni API

Rešenje ESET Inspect uključuje Public REST API interfejs za aplikacije koji omogućava pristupanje i izvoz podataka o detekcijama i uklanjanju pretnji, čime se ostvaruje preduslov za integraciju sa SIEM, SOAR i ticketing rešenjima.

MITRE ATT&CK™

ESET Inspect usklađuje podatke o detekcijama sa MITRE Adversarial Tactics, Techniques, and Common Knowledge (ATT&CK™) okruženjem, čime je omogućen detaljan uvid i u najsloženije pretnje.

Fleksibilnost prilikom instalacije

ESET Vam dopušta da sami odlučite o načinu instalacije rešenja ESET Inspect, bilo preko vlastitih servera u lokalnoj mreži ili preko clouda.

Automatizacija i prilagođenje

ESET Inspect je moguće jednostavno prilagoditi kako biste ostvarili željeni uvid i nivo automatizacije. Odaberite nivo interakcije i željenu količinu memorije za pohranu i pustite da rešenje u režimu rada za učenje pregleda Vašu mrežu i predloži optimalne postavke.

Sistem reputacija

Temeljno filtriranje zasnovano na ESET-ovom sistemu reputacija omogućava identifikaciju svake pouzdane aplikacije. Zbog toga se osoblje zaduženo za računarsku sigurnost može posvetiti pravim pretnjama, a ne lažnim detekcijama.

Pregledajte sve funkcije

 

Javni API
Rešenje ESET Inspect uključuje Public REST API interfejs za aplikacije koji omogućava pristupanje i izvoz podataka o detekcijama i uklanjanju pretnji, čime se ostvaruje preduslov za integraciju sa SIEM, SOAR i ticketing rešenjima.

Siguran i jednostavan udaljeni pristup
Udaljeni pristup konzoli i endpoint uređajima je siguran i jednostavan. Veza radi brzinama koje se približavaju realnom vremenu, bez potrebe za dodatnim alatima. 

Izolacija uređaja jednim klikom
Definišite pravila pristupa mreži kako biste brzo zaustavili širenje zlonamernih programa. Izolujte zaraženi uređaj jednim klikom u ESET Inspect konzoli. 

MITRE ATT&CK™
ESET Inspect usklađuje podatke o detekcijama s MITRE Adversarial Tactics, Techniques, and Common Knowledge (ATT&CK™) okruženjem, čime je omogućen detaljan uvid i u najsloženije pretnje.

Detekcija ponašanja 
Kontrolišite aktivnost programa uz pomoć sistema za reputaciju ESET’s LiveGrid® kako biste ocenili da li su izvršeni programi pouzdani ili sumnjivi. Moguće je i praćenje neobičnog ponašanja korisnika zahvaljujući specifičnim pravilima koja izdaju odgovarajuća upozorenja. Ovlašćenja za obavljanje određenih radnji u mreži je moguće dodeljivati računarima koji su grupisani prema korisniku ili prema sektoru.

Označavanje
Dodelite oznake računarima, upozorenjima, izuzecima, zadacima, izvršnim datotekama, procesima ili skriptama radi bržeg pregleda. Oznake mogu videti i drugi korisnici.

Pokazatelji infekcije
Pregledajte i blokirajte module programa na temelju više od 30 raznih pokazatelja, uključujući hash, izmene u registry-u, izmene datoteke i mrežne konekcije. 

Mogućnost reakcije u realnom vremenu
ESET Inspect pruža mogućnost reakcije na sumnjive pojave u mreži putem jednog klika. Neke od opcija uključuju gašenje i ponovno pokretanje endpoint uređaja, izolaciju endpoint uređaja od ostatka mreže, pokretanje skeniranja, prekid procesa ili blokiranje aplikacije prema njenom hash-u. Pored toga, ESET Inspect sadrži interfejs za pristup opcijama za istraživanje i uklanjanje pretnji u PowerShell-u.

Višeplatformska zaštita
ESET Inspect podržava operativne sisteme Windows, macOS i Linux.

U potrazi za pretnjama
Koristite mogućnost pretraživanja pokazatelja zaraze i primenite filtere kako biste poređali podatke na temelju popularnosti datoteka, reputacije, digitalnih potpisa, ponašanja ili drugih informacija. Postavljanje višestrukih filtera omogućava automatizovanu pretragu za pretnjama, kao i odgovor na pretnje, uključujući i otkrivanje naprednih pretnji i ciljanih napada. 

Otvorena arhitektura i integracija
ESET Inspect sadrži jedinstvenu tehnologiju otkrivanja pretnji na temelju ponašanja i reputacija. Sva pravila otkrivanja je moguće jednostavno menjati u XML formatu kako bi se prilagodila potrebama pojedinih organizacija ili integracije sa SIEM alatima.

Sistem upravljanja incidentima
Grupišite stavke kao što su otkrivene pretnje, računari, izvršne datoteke ili procesi kako biste nadgledali ponašanje potencijalno zlonamernih događaja kroz vreme. ESET Inspect automatski prikazuje sve događaje i objekte povezane sa sumnjivim aktivnostima, čime pomaže u dijagnostici i uklanjanju pretnji.

Otkrivanje narušavanja politike korišćenja računara
Blokirajte zlonamerne programe na bilo kojem računaru u Vašoj mreži. Otvorena arhitektura rešenja ESET Inspect omogućava otkrivanje narušavanja politike korišćenja određenih programa kao što su torrent aplikacije, cloud spremišta podataka, Tor preglednici ili drugi neželjeni softver.

Napredna klasifikacija pretnji
Postavite nivo prioriteta pojedinih alarma dodelom vrednosti koja odgovara ozbiljnosti incidenta, čime se omogućava brza identifikacija računara sa većom verovatnoćom pojave sigurnosnog incidenta. 

Lokalno prikupljanje podataka
Nadgledajte iscrpne podatke o novim modulima, uključujući vreme pokretanja, pripadajućeg korisnika, vreme mirovanja i uređaje koji su napadnuti. Svi podaci su spremljeni lokalno kako bi se sprečio gubitak osetljivih podataka. 

“Root Cause” analiza (analiza osnove uzroka)
Jednostavno pristupite analizi osnove uzroka i stablu povezanih procesa za sve potencijalno neželjene aktivnosti u mreži. Pristupite željenom nivou detalja kako biste doneli odluku o reakciji na temelju objašnjenja dobronamernih i zlonamernih uzroka određene pojave u mreži.

Predanost najvišim standardima u industriji

ESET je kategorizovan kao ‘Major Player’ u području zaštite endpoint uređaja

Saznajte više

ESET je primio brojne nagrade na nezavisnim testovima rešenja za računarsku sigurnost

Pogledajte rezultate testova

ESET je kategorizovan kao ‘Top Player’ u području zaštite endpoint uređaja 

Saznajte više

ESET je primio brojna priznanja korisnika širom sveta

Saznajte više

ESET je kategorizovan kao ‘Established Vendor’ u području zaštite endpoint uređaja

Saznajte više

ESET aktivno doprinosi razvoju sistema MITRE, a rešenje ESET Inspect usklađuje podatke o detekcijama sa MITRE Adversarial Tactics, Techniques, and Common Knowledge (ATT&CKTM) okruženjem. 

ESET je usklađen sa ISO/IEC 27001:2013 standardom – međunarodno priznatim sigurnosnim standardom u području upravljanja računarskom sigurnošću. Pregledajte sertifikat ovde

ESET sistemski izrađuje proizvode i usluge prema zahtevima korisnika i pravilima regulative koji se odnose na upravljanje kvalitetom u skladu sa ISO 9001:2015 sertifikatom. Pogledajte sertifikat ovde

Zaštićen od 2017. godine, više od 9000 korisnika

Zaštićen od 2016. godine, više od 4000 korisnika e-pošte

Zaštićen od 2016. godine, više od 14000 endpoint uređaja

Partner od 2008. godine

Povezane informacije i dokumenti

Pregled rešenja

Preuzmite pregled rešenja ESET Inspect.

Preuzmite PDF

Istraživanje pretnji

Otkrivanje i istraživanje pretnji u službi računarske sigurnosti.

Saznajte više

Primeri korišćenja

Što naši korisnici cene u rešenju ESET Inspect?  

Preuzmite primer korišćenja

Tražite druge opcije zaštite?

PREPORUČENO
Centralizovano upravljanje
Endpoint zaštita
Zaštita fajl servera
Full Disk Encryption
Cloud Sandbox
Zaštita servera e-pošte
Zaštita Microsoft 365 naloga
Endpoint Detection and Response
Više informacijaViše informacijaViše informacija

Niste sigurni koje rešenje Vam odgovara?