Besplatna tehnička podrška za korisnike sa važećom licencom

Kako da kontaktirate tehničku podršku?

Pre nego što nas kontaktirate:

Rešenja za većinu problema opisana su u ESET-ovoj bazi znanja (na engleskom) ili u našoj lokalnoj bazi znanja u kojoj osim rešenja možete pronaći i detaljna uputstva za konfigurisanje ESET-ovih programa.

Pre nego što kontaktirate podršku, pripremite vaše korisničko ime iz licence (EAV broj). Tehničku podršku pružamo samo licenciranim korisnicima ESET programa kupljenih u NORT partnerskoj mreži.
Korisnicima probnih (trial) licenci pružamo samo osnovnu podršku prilikom (de)instaliranja programa.

Podrška elektronskom poštom (e-mail)

Za Srbiju:

Elektronskom poštom možete da nas kontaktirate i van radnog vremena. Molimo Vas da poruku pošaljete na ovu adresu e-pošte sa adrese koju ste prijavili u procesu naručivanja licence. U poruci navedite što je moguće više podataka o problemu:

Za sve ostale države Adria regije: Molimo Vas da poruku sa gore navedenim sadržajem pošaljete na ovu adresu e-pošte sa adrese koju ste prijavili u procesu naručivanja licence.

Podrška telefonom

U Srbiji, Extreme službu tehničke podrške možete dobiti radnim danima od 9 do 17h na sledeći broj telefona:

(011) 424 0 424
Kada dobijete taj broj – dodatno za Podršku odaberite 2

Za sve ostale države Adria regije, službu tehničke podrške možete dobiti radnim danima od 9 do 17h na sledeći broj telefona:
(+385) (1) 36 91 986

Daljinska administracija

Za Srbiju, kontakt stranu za daljinsku administraciju možete da pronađete ovde.

Za sve ostale države Adria regije, detaljno uputstvo za daljinsku administraciju možete da pronađete ovde.

Korisni saveti

Pored ESET-ove baze znanja možete pratiti i blog ESET partnera za Srbiju gde ćete u kategorijama Bezbednost i Tips & Tricks pronaći dosta informacija o aktuelnim trendovima, kao i savete za unapređenje sigurnosti vaših računara.