ESET Server Security za Microsoft Windows server

Višeslojna beskompromisna zaštita za servere

+110M

sigurnih korisnika širom sveta

+400K

poslovnih korisnika

+200

država i teritorija

13

globalnih istraživačkih centara

ESET Server Security za Microsoft Windows server

Napredna zaštita podataka koji u vašem preduzeću prolaze kroz servere, mrežne diskove uključujući OneDrive, kao i višenamenske servere. ESET Server Security osigurava kontinuitet poslovanja uz pomoć sledećih funkcija:

Štiti od malicioznih programa

Zaustavlja napade nultog dana

Sprečava uništavanje podataka

Zaštita od botneta

Višeslojna zaštita

Za moderne računarske pretnje koje se kontinuirano razvijaju nije dovoljan jedan sloj zaštite. Svi ESET-ovi endpoint programi su u stanju da prepoznaju malver pre, za vreme i nakon njegovog pokretanja. ESET posvećuje pažnju svim fazama napada, čime osigurava najviši mogući nivo zaštite.

Mašinsko učenje

Još od 1997. godine, svi ESET-ovi programi koriste mašinsko učenje u kombinaciji s ostalim slojevima zaštite. Tehnike strojnog učenja uključuju prvenstveno konsolidiranu obradu podataka i umjetne neuronske mreže.

Centralizovano upravljanje

ESET Security Management Center omogućava upravljanje ESET-ovim endpoint programima sa jednog računara i može biti instaliran na operativnim sistemima Windows ili Linux. Pored direktne instalacije, ESET Security Management Center moguće je jednostavno i brzo pokrenuti na virtuelnom računaru.

Primeri korišćenja

PROBLEM

Određena preduzeća traže naglašeno visoku razinu zaštite od ransomver napada.

REŠENJE

 • Zaštita od mrežnih napada (Network Attack Protection) je u stanju zaustaviti ransomver napad prilikom ulaska u mrežu, pre nego zarazi sistem.
 • ESET-ova višeslojna zaštita uključuje “sandbox” (kontrolisano okruženje za pokretanje programa), čime omogućava otkrivanje malvera koji koristi razne tehnike prikrivanja.
 • Oslanjanje na ESET-ov sistem zaštite od malvera u oblaku radi automatske zaštite od novih pretnji bez potrebe za nadogradnjom programa. Prosečno vreme provere sumnjivog objekta iznosi 20 minuta.
 • Svi ESET-ovi programi sadrže zaštitu od zlonamernog koda nakon što je pokrenut. Tzv. Anti-Ransomware štit osigurava zaštitu poslovanja od neželjene enkripcije datoteka.

Ukoliko ESET Server Security naiđe na sumnjivi uzorak koda, program ima mogućnost slanja uzorka u ESET-ovo kontrolisano okruženje u oblaku, Dynamic Threat Defense, kako bi po obavljenoj analizi odlučio da li se radi o zlonamernom kodu.

 

Zaštićeni ESET-om od 2017
Više od 9,000 uređaja

Zaštićeni ESET-om od 2016
Štitimo više od 4.000 adresa e-pošte

Zaštićeni ESET-om od 2016
Više od 14,000 uređaja

ISP sigurnosni pratner od 2008
Baza korisnika više od 2 miliona

Prednosti ESET-ovih programa

Otkrivanje zlonamernog ponašanja – HIPS

ESET-ova tehnologija Host-based Intrusion Prevention System (HIPS) prati rad računarskog sistema i koristi zadani skup pravila radi prepoznavanja i zaustavljanja sumnjivih aktivnosti.

Zaštita od mrežnih napada

ESET-ova zaštita od mrežnih napada (Network Attack Protection) poboljšava otkrivanje poznatih pretnji na mrežnojm nivou i predstavlja još jedan važan sloj zaštite od širenja malvera, mrežnih napada i iskorišćavanja sigurnosnih propusta za koje još nije instalirana odgovarajuća zakrpa.

Office 365 OneDrive

Nakon registracije na jednom serveru, ESET je u stanju da pristupi Microsoft OneDrive lokaciji i obavlja nadzor svih podataka na njemu.

Podrška za AMSI/Protected Service

ESET-ovi programi se oslanjaju na AMSI (Anti-Malware Scan Interface) interfejs Microsoft-ovih operativnih sistema koji omogućavaju skeniranje koda u memoriji računara, čime poboljšavaju zaštitu od malvera. Pored toga, ESET koristi i Protected Service interfejs, novi sigurnosni modul ugrađen u operativne sisteme Windows koji ne dopušta izvršavanje neproverenog koda.

 

Ransomware Shield

Dodatni sloj zaštite od ransomvera. ESET-ova tehnologija prati i procenjuje sve pokrenute aplikacije na temelju njihovog ponašanja i reputacije. Ovaj modul ima zadatak otkrivanja i blokiranja procesa koji nalikuju na ransomver.

Zaštita od botnet-a

ESET-ova zaštita od botnet-a (Botnet Protection) otkriva komunikaciju sa botnet mrežama i istovremeno identifikuje povezane računarske procese. Sva otkrivena zlonamerna komunikacija se blokira i prijavljuje korisniku.

Cloud Sandbox analiza

ESET LiveGuard Advanced je usluga koja korisnicima programa ESET Server Security pruža još jedan sloj sigurnosti uz pomoć “sandbox” kontrolisanog okruženja u oblaku radi otkrivanja novih, do sada nepoznatih pretnji.

Neuporedive performanse

ESET-ovi programi nastavljaju sa tradicijom sjajnih performansi i pobeda na nezavisnim testovima koji pokazuju nizak nivo opterećenja sistema. ESET Server Security programi su razrađeni na 64-bitnom jezgru i uključuju DLL module koji štede RAM memoriju, omogućavaju brže pokretanje računara i uključuju podršku za buduće nadogradnje Windows operativnih sistema.

Galerija slika

ESET je prvi u AV Comparatives Performance testu u maju 2019.

ESET je dobio najveći broj bodova u SE Labs testu za Q1 2019.

ESET Endpoint Security proglašen je najboljim poslovnim antivirusom za MacOS.

ESET je dobio najviši konačni rezultat u VBSpam testu u junu 2019.

ESET Server Security za Microsoft Windows server

Sistemski zahtjevi

 • ESET Server Security for Windows Server verzije 7 radi na
  Microsoft Windows Server 2019, 2016, 2012 R2, 2012, 2008 R2, 2008 SP2 (32 i 64 bit);
  Microsoft Windows Server Core 2016, 2012 R2, 2012, 2008 R2 i 2008 SP2;
  Microsoft Windows Small Business Server 2011, 2008;
  Microsoft Windows Server Essentials 2012 i 2012 R2;
  Microsoft Windows MultiPoint Server 2010, 2011, 2012.
 • Kompatibilan je sa ESET Security Management Centrom (7.x) i sa ESET ESET Remote Administratorom (6.x).

ESET Server Security dostupan je i za:

                                                                                

ESET-ov blog

Kao vodeći proizvođač računarskih sigurnosnih rešenja, ESET redovno služi kao izvor informacija za vodeće publikacije širom sveta.      

Portal WeLiveSecurity

Vesti, analize i mišljenja ESET-ovih autora i stručnjaka iz područja računarske bezbednosti možete pronaći na specijalizovanom portalu WeLiveSecurity.

Već ste korisnik?

Download i reinstalacija

Preuzmite svoje ESET-ove programe, ponovno ih instalirajte i aktivirajte svojim licenčnim ključem.

Upravljanje licencama

Koristite svoj eba.eset.com korisnički račun kako biste provjerili valjanost licenci te upravljali svojim licencama i njihovim transferom.

Potrebna vam je podrška?

Svi ESET-ovi proizvodi uključuju besplatnu tehničku podršku na vašem jeziku.