ESET Security za Microsoft SharePoint server

Zaštita Microsoft SharePoint servera višeslojnom tehnologijom

+110M

sigurnih korisnika širom sveta

+400K

poslovnih korisnika

+200

država i teritorija

13

globalnih istraživačkih centara

ESET Security za Microsoft SharePoint server

Napredna zaštita SharePoint servera od zlonamernih i neželjenih datoteka. Osigurava stabilno serversko okruženje i sigurnost uz pomoć sledećih funkcija:

Štiti od ransomvera

Sprečavanje neovlašćenog pristupa podacima

Otkrivanje novih pretnji

Sprečavanje napada bez datoteka

Višeslojna zaštita

Za moderne računarske pretnje koje se kontinuirano razvijaju nije dovoljan jedan sloj zaštite. Svi ESET-ovi endpoint programi su u stanju da prepoznaju malver pre, za vreme i nakon njegovog pokretanja. ESET posvećuje pažnju svim fazama napada, čime osigurava najviši mogući nivo zaštite.

Jedinstvene peformanse

ESET-ovi proizvodi nastavljaju da dokazuju superiornost u području performansi i osvajaju nagrade na nezavisnim testovima koji dokazuju nizak nivo opterećenja sistema od strane naših proizvoda. ESET Security za SharePoint je izgrađen u 64-bitnom okruženju i uključuje DLL module koji štede RAM memoriju, osiguravaju brže pokretanje računara i omogućavaju podršku za buduće nadogradnje Windows operativnih sistema.

Mašinsko učenje

Još od 1997. godine, svi ESET-ovi programi koriste mašinsko učenje u kombinaciji sa ostalim slojevima zaštite. Tehnike mašinskog učenja uključuju prvenstveno konsolidovanu obradu podataka i ugradne neuronske mreže.

Primeri korišćenja

PROBLEM

Preduzećima je neophodna zaštita od ransomver napada i osiguranje njihovih mrežnih diskova i SharePoint baza podataka.

REŠENJE

 • Po slanju datoteka na SharePoint server, ESET obavlja skeniranje kako bi korisnik bio siguran da se ne radi o zlonamernim datotekama.
 • Funkcija zaštite od mrežnih napada je u stanju da zaustavi ransomver na mrežnom nivoui i spreči njegov ulazak u sistem.
 • Naša višeslojna zaštita sadrži i kontrolisanoo okruženje (“sandbox”) koje je u stanju da otkrije malver koji koristi razne metode prikrivanja.
 • ESET korisnicima omogućava pristup ESET cloud sistemu zaštite od malvera kako bi ih automatski zaštitio od novih pretnji bez potrebe za nadogradnjom sigurnosnog rešenja.
 • Svi ESET-ovi programi pružaju zaštitu od pokrenutih zlonamernih programa kako bi osigurali korisnike od enkripcije njihovih datoteka.
 • Ukoliko ESET Security za Microsoft SharePoint naiđe na sumnjivi uzorak koda, program ima mogućnost slanja uzorka u ESET-ovo kontrolisano okruženje u oblaku, Dynamic Threat Defense, kako bi po obavljenoj analizi odlučio da li se radi o zlonamernom kodu.

 

Zaštićeni ESET-om od 2017
Više od 9,000 uređaja

Zaštićeni ESET-om od 2016
Štitimo više od 4.000 adresa e-pošte

Zaštićeni ESET-om od 2016
Više od 14,000 uređaja

ISP sigurnosni pratner od 2008
Baza korisnika više od 2 miliona

Prednosti ESET-ovih programa

Ransomware Shield

Dodatni sloj zaštite od ransomvera. ESET-ova tehnologija prati i procenjuje sve pokrenute aplikacije na temelju njihovog ponašanja i reputacije. Ovaj modul ima zadatak otkrivanja i blokiranja procesa koji nalikuju na ransomware.

Zaštita od mrežnih napada

ESET-ova zaštita od mrežnih napada (Network Attack Protection) poboljšava otkrivanje poznatih pretnji na mrežnom nivou i predstavlja još jedan važan sloj zaštite od širenja malvera, mrežnih napada i iskorišćavanja sigurnosnih propusta za koje još nije instalirana odgovarajuća zakrpa.

Direktan pristup bazi podataka

Dodatna metoda pristupanja datotekama kojom ESET Security zaobilazi SharePoint model i pristupa datoteci direktno na serveru sa bazom podataka kako bi osigurao još brži rad.

Udaljeno upravljanje

Svim ESET-ovim programima je moguće upravljati iz jedinstvene konzole koju je moguće instalirati u Windows ili Linux okruženju. Pored direktne instalacije, ESET pruža mogućnost pokretanja konzole u virtuelnom okruženju.

Otkrivanje zlonamernog ponašanja – HIPS

ESET-ov Host-based Intrusion Prevention System (HIPS) prati aktivnost sistema i koristi unapred zadana pravila kako bi prepoznao i zaustavio sumnjive aktivnosti.

Podrška za AMSI/Protected Service

ESET-ovi programi se oslanjaju na AMSI (Anti-Malware Scan Interface) interfejs Microsoft-ovih operativnih sistema koji omogućava skeniranje koda u memoriji računara, čime se poboljšava zaštita od malvera. Pored toga, ESET koristi i Protected Service interfejs, novi sigurnosni modul ugrađen u Windows operativne sisteme koji ne dopušta izvršavanje neproverenog koda.

Zaštita od botneta

ESET-ova zaštita od botneta otkriva zlonamernu komunikaciju botneta i istovremeno identifikuje procese odgovorne za komunikaciju. Sva otkrivena zlonamerna komunikacija se blokira i prijavljuje korisniku.

Cloud Sandbox analiza

ESET Dynamic Threat Defense je usluga koja korisnicima programa ESET File Security pruža još jedan sloj sigurnosti uz pomoć “sandbox” kontrolisanog okruženja u oblaku radi otkrivanja novih, do sada nepoznatih pretnji.

Galerija slika

ESET je prvi u AV Comparatives Performance testu u maju 2019.

ESET je dobio najveći broj bodova u SE Labs testu za Q1 2019.

ESET Endpoint Security proglašen je najboljim poslovnim antivirusom za MacOS.

ESET je dobio najviši konačni rezultat u VBSpam testu u junu 2019.

ESET Security za Microsoft SharePoint server

Sistemski zahtevi

 • Podržani operacijski sustavi:
  Microsoft Windows Server 2019, 2016, 2012 R2, 2012, 2008 R2, 2008 SP2;
  Microsoft Small Business Server 2011, 2008.
 • Podržane Sharepoint verzije:
  Microsoft SharePoint Server 2019, 2016, 2013, 2010,
  Microsoft SharePoint Enterprise 2010,
  Microsoft Office SharePoint Server 2007;
 • Kompatibilan je sa ESET Security Management Centrom (7.x) i sa ESET ESET Remote Administratorom (6.x).

ESET-ov blog

Kao vodeći proizvođač računarskih sigurnosnih rešenja, ESET redovno služi kao izvor informacija za vodeće publikacije širom sveta.      

Portal WeLiveSecurity

Vesti, analize i mišljenja ESET-ovih autora i stručnjaka iz područja računarske bezbednosti možete pronaći na specijalizovanom portalu WeLiveSecurity.

Već ste korisnik?

Download i reinstalacija

Preuzmite svoje ESET-ove programe, ponovno ih instalirajte i aktivirajte svojim licenčnim ključem.

Upravljanje licencama

Koristite svoj eba.eset.com korisnički račun kako biste provjerili valjanost licenci te upravljali svojim licencama i njihovim transferom.

Potrebna vam je podrška?

Svi ESET-ovi proizvodi uključuju besplatnu tehničku podršku na vašem jeziku.